6. Kongres nefrologa u BiH

Sarajevo je domaćin Međunarodnog kongresa nefrologa

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Sarajevo je  domaćin Međunarodnog kongresa nefrologa
Foto: NefroBiH

Sarajevo će od 9. do 12. maja biti domaćin 6-tog kongresa nefrologa. Četvorodnevni kongres „NefroBiH“ donosi zanimljiv program i mnogo prilika za razmjenu znanja i iskustava sa kolegama iz regiona i svijeta.

„NefroBiH“ predstavlja naučno putovanje koje uključuje poučna predavanja, zanimljive diskusije i niz usmenih i poster prezentacija. Cilj Kongresa je pružiti najnovije naučne, obrazovne i praktične uvide u formatu koji podstiče interakciju.

Agenda Kongresa donosi predavanja i panele preko 70 inostranih predavača, stručnjaka iz oblasti kliničke nefrologije, nadomjesne bubrežne terapije, transplantacije.

U ugodnom ambijentu poslovnog centra Unitic u Sarajevu, posjetioci će imati priliku čuti predavanja o akutnim ozljedama bubrega, hipertenziji, dijabetesu i kardiovaskularnim bolestima kod bubrežnih bolesnika, a razmjeniti će se mišljenja i iskustva kada je riječ o savremenim dijalitičkim metodama, transplantaciji bubrega, kliničkoj i pedijatrijskoj nefrologiji.

„Veliko mi je zadovoljstvo uputiti srdačnu dobrodošlicu za predstojeći Kongres, premijerni događaj iz oblasti nefrologije u Bosni i Hercegovini. Ponovno okupljanje ima cilj da podijelimo bogato znanje i iskustvo, razmjenimo dobre prakse i zajedničkim naporima doprinesemo razvitku ove medicinske grane i najvažnije pružimo pacijentima najbolju moguću njegu.“ poručio je prof. dr. Damir Ribić, predsjednik UNDT BH i predsjednik Kongresnog odbora.