
Doktorica Megi Pauers otkrila je koju hranu bi bilo dobro izabrati da bi šećer bio pod kontrolom.
Na prvom mjestu je lisnato, zeleno povrće, posebno špinat.
Takođe, prema riječima dr. Pauers, dobro je jesti kupus, ali i namirnice bogate proteinima kao što su jogurt, svježi sir, jaja, nemasno meso i puter od kikirikija.
Pauers napominje da dijabetičari mogu da konzumiraju i voćnu vodu koju će sami pripremiti.
U običnu vodu potrebno je dodati limun ili krastavac i ostaviti da odstoji 24 sata prije konzumiranja.
Podsjetimo, većina simptoma na početku bolesti nije vidljiva, a najčešći su žeđ, suha usta, nagli gubitak težine, učestalo mokrenje, pojačana glad, umor i iscrpljenost.
Srce za djecu oboljelu od raka
Psihološka podrška djeci tokom liječenja ima dugoročne efekte
prirodni lijek za crijeva
Tri vrste čaja koje su odlične za zdravlje crijeva
Helicobacter pylori