kuhanje
Jednostavne prilagodbe
Dodavanjem ovog sastojka možete smanjiti nagle skokove šećera u krvi
Doktor Oscar Scheiner ističe da je ključ u dodavanju jednog sastojka svakom obroku – a to je ocat.
Na osnovu studije Ben’s Natural Health, otkriveno je da čak i neke „zdrave“ namirnice mogu izazvati nagle skokove šećera u krvi, što dovodi...
ozbiljna prijetnja
Sirovi krompir može izazvati teško trovanje
Stručnjaci upozoravaju da sirovi krompiri, posebno oni koji su zeleni, sadrže prirodnu toksinu zvan solanin. Ova hemikalija, koja se najčešće nalazi u kori i izbojcima krompira, može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme ako se konzumira u...
istraživanja
Kuhanje na pari vs. kuhanje u vodi: Koja metoda je zdravija?
Najpoznatije metode – kuhanje u vodi i kuhanje na pari, donose različite rezultate, pogotovo kada je riječ o očuvanju hranjivih tvari.
Iako je kuhanje povrća u vodi najčešće korištena metoda, ona može dovesti do većeg gubitka vitamina i mi...
negativne posljedice
Kesice čaja ispuštaju milione čestica mikroplastike pri kuhanju
Mucus koji oblaže crijeva olakšava njihovo prodiranje u ćelije, a hronično izlaganje MNPL-ima može imati dugoročne negativne posljedice na ljudsko zdravlje
Čaj, često smatran simbolom opuštanja i zdravog načina života, mogao bi skrivati ne...