Bez žrtvovanja okusa

Bezbolno uživanje u kakau i kad laktoza pravi problem

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Foto: Pexels
Netolerancija na laktozu nastaje nedostatkom enzima laktaze, što kod djece uzrokuje nadutost, grčeve i dijareju nakon unosa mliječnih proizvoda. 

Kakao u prahu ne sadrži laktozu, ali problem je u mlijeku koje se koristi za pripremu.

Preporuka svjetskih stručnjaka, poput dr. Emilii Roberts, jest korištenje biljnog mlijeka obogaćenog kalcijem i vitaminom D kao sigurna alternativa.

Trik za bezbrižan kakao

Dodajte nekoliko kapi tekućeg enzima laktaze u hladno mlijeko prije zagrijavanja. Enzim razgrađuje laktozu i sprječava simptome netolerancije. Na taj način dijete može uživati u pravom kakau bez probavnih smetnji.

Netolerancija na laktozu nije prepreka uživanju u kakau, jer uz prave zamjene ili dodatke, simptomi se lako kontrolišu.

© Copyright 2005. - 2025. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba