Kakao bi trebalo da se pije topao. Pomiješajte šolju mlijeka, dvije kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli.
Ukusan i hranljiv kakao osim što može da utiče na snižavanje krvnog pritiska i jačanje krvnih sudova, može da smanji "loš" holesterol i da poveća dobar.
Za to su zaslužni flavonoidi koje kakao sadrži u izobilju, a koji su istovremeno značajni i za smanjenje faktora rizika za dijabetes. Kakao bi trebalo da se pije topao, prenose NN.
Pomiješajte šolju mlijeka, dvije kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli. Miješajte na tihoj vatri dok napitak ne postane pjenušav.
(Čuvajzdravlje)
Šaka orašastih plodova
Kako mali međuobrok može smanjiti rizik od demencije
Prepoznajte signale stresa
Kada stres utiče na psihu: Znakovi da vam je potrebna pauza
Obratite pažnju